دانشگاه باقرالعلوم(علیه السلام) | 1402/07/15

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی با بیان اینکه باید به سمت برنامه‌هایی برویم که فارغ التحصیلان محیط‌های آموزشی ما در تعامل با نسل جوان توانمند باشند،‌ نکاتی را در خصوص بازپس‌گیری شأن تأثیر گذار حوزه مطرح کرد.

مرکز همایش های غدیر | 1401/8/28

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی با ارائه تحلیلی از اوضاع اخیر جامعه، به ارائه راه حلهایی با تأکید بر وظایف نهادهای فرهنگی مانند دفتر تبلیغات اسلامی پرداخت.

موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه خواهران | 1401/07/18

حجت الاسلام والمسلمین واعظی، با آسیب شناسی علل اغتشاشات اخیر، راهکارهایی را در جهت برون رفت از آن ارائه کرد.

بررسی نقش جوانان و نخبگان در تحولات امروز

رهبر انقلاب در پیام به اتحادیه‌ انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا، نخبگان و زبدگان ملت و جوانان را به «شناخت جبهه‌بندی‌ها و صف‌آرائی‌ها و انتخاب موضع درست، مسئولیت کوته‌مدت، و آمادگی برای نقش‌آفرینی در تحولات به سود جبهه‌ی حق در میان‌ مدت» دعوت کردند.

به همین مناسبت پایگاه KHAMENEI.IR در گفتگو با حجت‌الاسلام والمسلمین احمد واعظی نماینده ولی‌فقیه در اتحادیه‌ انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا به بررسی محورهای پیام رهبر انقلاب پرداخته است.

در گفت وگو با شفقنا – بخش دوم | 1400/11/15

شفقنا- حجت الاسلام و المسلمین احمد واعظی در بخش دوم گفت وگو با شفقنا، وضعیت کیفی و علمی کرسی های درس خارج، تضارب آراء و آزاد اندیشی در حوزه علمیه امروز و همچنین مفهوم و ویژگی های حوزه انقلابی را مورد بررسی قرار می دهد و درباره بُعد علمی تأکید می کند: «در حوزه علمیه امروز در حد و وسعتی که انتظار داریم دلباختگی به آموختن، تحمل دشواری ها و در عین حال همت بالا داشتن برای آموختن، مشاهده نمی شود.»

استاد واعظی «آزادی بیان» و «آزاداندیشی» را در دو فضای رسمی و غیر رسمی حوزه متفاوت از یکدیگر می داند و معتقد است: «فضای رسمی حوزه، نسبت به گذشته تنگ تر شده و با آزادی بیان به معنای واقعی کلمه فاصله داریم. در حقیقت گروه های فشاری هستند که با تنگ نظری و تصورات محدودی که دارند، نهادها را تحت فشار قرار می دهند و به نوعی یک خودسانسوری در این نهادها ایجاد کردند».

وی می گوید: «بسیاری از دلبستگان نظام و انقلاب، آرزوی تأسیس تمدن نوین اسلامی را دارند، اما اگر ما در درون حوزه نتوانیم با یکدیگر گفت وگو کنیم و همدیگر را تحمل کنیم، چطور می خواهیم برای جهانیان تمدن درست کنیم؟! وقتی تمدنی شکل می گیرد که نخبگان، صنعتگران، هنرمندان، صاحبان فکر و اندیشه آن جامعه اجازه بروز و ظهور علمی و معرفتی داشته باشند بنابراین اگر کسی واقعاً دلسوز انقلاب، رهبری و اهداف ایشان باشد و نسبت به انقلاب تعهد داشته باشد، باید متحمل دیگران بوده و رو داری نسبت به صاحبان فکر و اندیشه داشته باشد در عین حال باید فضای نقد و بررسی موشکافانه علمی، تضارب آراء، نقد عالمانه و توأم با اخلاق در حوزه ها بسیار پر رنگ شود».

استاد واعظی نیم نگاهی به محورهای هفت گانه حوزه انقلابی دارد و عنوان می کند که منظور و تصور از حوزه انقلابی، تأسیس حوزه ای جدید نیست بلکه بحث وضعیت شناسی حال و حاضر حوزه ها به لحاظ  نگرش، تعهد و نگرانی نظری و عملی نسبت به انقلاب و اهداف انقلاب است. باید بررسی شود که میزان نارضایتی حوزویان نسبت به عملکرد حاکمان، مدیران و دولت ها در چه وضعیتی است؟ امیدواری و نگاه مثبت به آینده انقلاب در چه سطحی است؟

بخش دوم گفت وگوی تفصیلی شفقنا با استاد احمد واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، نماینده رهبر انقلاب در امور دانشجویان خارج از کشور و عضو شورای انقلاب فرهنگی را ملاحظه می فرمایید:

در گفت وگو با شفقنا – بخش نخست | 1400/11/11

وجه اجتماعی، سیاسی و بین المللی حوزه تقویت یافته است. عطف توجه حوزه امروز به تنوع شاخه های فقهی و تخصص گرایی و گشوده شدن فضای حوزه های دانشی و مسایل جدید فقهی بیشتر از گذشته است. خروجی های حوزه در گذشته محدود، اما برجسته و قابل اعتنا بود. حوزه گذشته در عرصه مجتهد پروری و فقیه پروری موفق تر بود. «سنت مباحثه» در حوزه کنونی کمرنگ است

شفقنا- حجت الاسلام و المسلمین احمد واعظی «تنوع رشته های دانشی»، «تخصص گرایی»، «تقویت وجه اجتماعی»، «پر رنگ شدن وجه سیاسی» و «رشد نسبی تمایلات بین الملل» را از مهم ترین ویژگی های حوزه امروز برشمرد و نقدی بر کمرنگ شدن «سنت مباحثه» در حوزه امروز دارد و بیان می کند که اگرچه در حوزه کنونی به مسایل جدید فقهی توجهی ویژه می شود، اما نیازمند عمق و ژرف نگری بیشتری در مباحث هستیم.

استاد احمد واعظی معتقد است: حوزه ی اکنون که صد سال از تأسیس آن می گذرد، حوزه ای است که به لحاظ کمی بسیار گسترش پیدا کرده و کار ویژه های بسیار متکثری یافته و همین امر سبب شده تا خروجی های امروز حوزه به خصوص در عرصه «مجتهد پروری» و «فقیه پروری» در مقایسه با خروجی های محدود گذشته در مواردی ناموفق باشند و به کمال یافتگی یا بلوغ مورد انتظار دست نیابد.

بخش نخست گفت وگوی تفصیلی شفقنا با استاد احمد واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، نماینده رهبر انقلاب در امور دانشجویان خارج از کشور و عضو شورای انقلاب فرهنگی را ملاحظه می فرمایید:

قم | مرکز همایش های غدیر | 1400/10/27

دفتر تبلیغات دامنه مأموریت متنوعی دارد و واژه تبلیغات نباید رهزن باشد که مأموریت‌های پژوهشی و رسانه‌ای دفتر را به محاق ببرد؛ بخش قابل توجهی از این مأموریت‌ها توسط مقام معظم رهبری در پیام‌های انتصاب و جلسات این مأموریت‌ها به رؤسای دفتر اعلام می‌شود

اختتامیه پنجمین جشنواره بین المللی شعر حوزه (اشراق) | قم | 1400/11/06

اگر شاعر حوزوی متکی به نظام معرفتی برآمده از منابع اصیل دینی و نظام ارزشی اسلامی به سراغ عرصه زندگی و واقعیت برود، می تواند منادی ارتقای سطح فرهنگی جامعه و ایجاد تغییرات مثبت اجتماعی شود.

1400/09/02 | شبکه چهار سیما برنامه زنده «سوره»

تأثیرگذاری فلسفه و یا نظام فکریِ فلسفی در جامعه احتیاج به حلقه های واسط دارد. اگر یک نگاه توصیفی به صحنه فکر فلسفه معاصر بیندازیم، در واقع با طیفی از پویش های فلسفی مواجه هستیم که اگر تکثر و تنوع آن را بخواهیم لحاظ کنیم، نسبت به گذشته رونق بسیار بیشتری دارد.